Coursera - hvad vil du vide?

Hvis Airbnb er den største hotelkæde uden at eje et eneste værelse, og Alibaba er den største butik uden overhovedet at have et varelager, er Coursera verdens største universitet uden at ha’ en eneste underviser ansat. Og jeg er kæmpe fan.

Den kendte model fra alle kurser, seminarer og oplæg om disruption(*), innovation og behovet for nye forretningsmodeller. Findes i mange andre former, spørg bare Google.

Har netop gennemført 1. lektion i “Design Thinking for Innovation”, som udbydes af
Jeanne M. Liedtka fra Darden School of Business ved University of Virginia, og der er et hav af andre fag, man kan følge inden for alle mulige fagområder. Gå på opdagelse her: https://www.coursera.org. Der er helt sikkert også noget for dig.

Design Thinking for Innovation består af et kursussite med en oversigt over kursets indhold og div. slide decks etc.: https://www.coursera.org/learn/design-thinking-innovation. Alle lektioner består af et antal videoer, der sjældent er længere end 15 min., så undskyldningen “jeg har ikke tid” kan jeg ikke engang overbevise mig selv med.

Efter 1. lektion er jeg positivt overrasket og glæder mig til mere.

Laurie Pickard har her sammensat 6 fag, der for hende erstatter en dyr og tidskrævende MBA.

(*)Apropos termen “Disruption” hænger denne plakat på Designits kontor i CPH. :

Og @askhybel har det på samme måde som jeg en smule anstrengt med den konstante brug af "disruption":