Personligt ansætter jeg *altid* efter kompetencer og ikke køn...

Personligt ansætter jeg *altid* efter kompetencer og ikke køn...

For ganske nylig har Martin Thorborg været med til at lancere nboard, som er en ny service, der vil forbinde virksomheder og bestyrelseskandidaterog det er et fantastisk initiativ! Men nboard vil ikke bare ha’ kandidater. nboard vil ha’ den kønsfordeling, som bestyrelserne ikke selv formår at skabe, fordi nboard vil bidrage til bedre bestyrelsesrekrutteringer. Og det får man kun, når man rent faktisk bringer alle talenter i spil. Mænd såvelsom kvinder. Så nu svarer Martin også på, hvorfor det giver mening at få de kvindelige kandidater med i feltet. For at sikre at kandidatfeltet er så godt som overhovedet muligt.

Gør vi nok for at tiltrække de dygtige kvinder til bestyrelserne?

Gør vi nok for at tiltrække de dygtige kvinder til bestyrelserne?

Glæder mig over en sjældent set ærlighed og nuancering af debatten om kvinder i bestyrelser i den forgangne uge.  Anledningen var  Jim Hagemann Snabes beretning på Maersks Generalforsamling, hvor han ærligt henleder opmærksomheden på, at der har været 3 kompetente, kvindelige kandidater i spil til bestyrelsen. De takkede desværre alle nej. I forlængelse heraf havde Business Class på TV2 inviteret Lars Rasmussen og Malene Nørgaard i studiet for en snak om det dér med kvinder i bestyrelser. Og det var en sjældent nuanceret, ærlig og berigende samtale.

Bestyrelsen som digital katalysator

Bestyrelsen som digital katalysator

For tiden er jeg med i et super spændende forskningprojekt på Aarhus Universitet. Her er Center for Små og Mellemstore Virksomheder nemlig omdrejningspunkt for et projekt, der under overskriften “Bestyrelsen som Digital Katalysator for Vækst” undersøger, hvordan bestyrelsen kan spille en større rolle i SMV’ernes digitale transformation. Et super spændende projekt, der vil afdække, hvordan bestyrelsen kan bidrage til den digitale udvikling af virksomheden på strategisk niveau. Her deler jeg de første indsigter fra projektet.

Om kvinder og bestyrelser: Én gang til for Prins Knud

Om kvinder og bestyrelser: Én gang til for Prins Knud

Mandag Morgen har i en længere række artikler sat kvinder i bestyrelser på dagsordenen, i den forstand at der er et eklatant og bekymrende fravær, og at dette fravær er præcis det samme som tilbage i 2012, hvor man fra politisk hold forsøgte sig med noget, der ligner lovgivning.

Men det er ikke det, det skal handle om her. Her skal det nemlig handle om den debat, der aktiveres hver eneste gang, nogen mener noget om manglen på kvinder i ledelse eller bestyrelser. 3 kommentarer går igen. Hermed mine svar.

Har du sat innovation på bestyrelsens agenda?

Har du sat innovation på bestyrelsens agenda?

Dansk Industri har i juni 2018 gennemført en undersøgelse blandt DI’s medlemmer om Innovation og Big Data, og når virksomhederne bliver bedt om at pege på barriererne for at arbejde med innovation, er mangel på tid (74%) og mangel på medarbejdere med de rette kompetencer (51%) de største barrierer. Dernæst mangel på risikovillig kapital og manglende fokus på innovation i virksomheden.

Og det billede kan jeg godt genkende, men alligevel savner jeg svarmuligheden: Viden om konkrete indsatser og initiativer. Det spørgsmål, jeg møder oftest, når vi i bestyrelsen sætter innovation på agendaen, er nemlig: Hvordan?

Derfor har jeg et katalog af muligheder, som man kan aktivere i jagten på det berømte første skridt.

Børn om ligeløn og ligestilling

Børn om ligeløn og ligestilling

Nu rodede jeg mig igen ud i en diskussion om kvinder i ledelse på LinkedIn. Og selvom jeg ikke flytter alfahannerne det mindste stykke i disse diskussioner, er der stadig grund til at tage dialogen, fordi det er vigtigt at vise de unge kvinder, at der er andre holdninger derude. Og når så ordene så ofte kommer til kort, elsker jeg at se disse to små film, der fortæller on ligestilling og forskellige syn på hhv. kvinder og mænd set med børnenes øjne.

Kvinder i bestyrelser - kvindernes eller virksomhedernes ansvar?

Kvinder i bestyrelser - kvindernes eller virksomhedernes ansvar?

McKinsey & Company & LeanIn.Org har netop udgivet Women In The Workplace 2018, som undersøger, hvor det ser ud med kvinder i ledelse på det amerikanske marked. Selve resultaterne er ikke imponerende, er en af konklusionerne relativt ny fra de kanter, og heldigvis er det også noget, som vi - iført den store ja-hat - ser et spirende fokus på i Danmark. Nemlig at virksomhederne skal være med til at løse opgaven.