Mangler du talere om tech? Look no further - listen er her!

Mangler du talere om tech? Look no further - listen er her!

Nogen søger kvindelige talere inden for tech. Jeg deler fluks de to lister, jeg altid henviser til, i en kommentartråd på LinkedIn. Og undrer mig over, at jeg aldrig har delt dem her. Så hermed: En lang række skarpe kvindeligere talere om tech. Ikke flere undskyldninger for rene #Manels :)

Glem disruption!

Glem disruption!

Om digitalisering i SMV’erne. Budskabet er: Fokusér på din egen forretning og dine kunder, gør dig umage og vær nysgerrig. Og glem så for en stund de store disruptiondommedagsscenarier. De store Silicon Valley cases er ikke nødvendigvis den mest relevante inspiration for de danske SMV’er. There, I said it.

Digitale kompetencer til bestyrelsen - findes de overhovedet?

Digitale kompetencer til bestyrelsen - findes de overhovedet?

Svenskerne har også udfordringer med forsvindende få bestyrelsesmedlemmer med digital kompetence og forretningsforståelse. Måske fordi de også lider af den vildfarelse, at man ikke kan være både digital og strategisk? Lad mig bare - endnu engang - mane dén til jorden. Der findes masser af kompetente kræfter, så hermed endnu et forsvarsskrift for de digitale kompetencer i bestyrelsen. Tilknyt dem - før det er for sent!

Disrupt eller dø? Er der andre muligheder?

Disrupt eller dø? Er der andre muligheder?

Flee anlyser viser, at SMV’erne halser efter den digitaliseringsbølge, der er i gang. Min påstand vil være, at det ikke er mgl. vilje eller kompetence, men at der er brug for nogle nye fortællinger og nogle nye cases, som SMV’erne kan genkende sig selv i. For hvordan gør man egentlig, når man IKKE vil være den nye Spotify / AirBnB / Uber / WhatNot? Man går strategisk til værks - og så er man nysgerrig.

Er du start-up - eller skaber du bare en virksomhed?

Er du start-up - eller skaber du bare en virksomhed?

Jeg har tidligere skrevet om de ord, vi bruger i og om iværksættermiljøet. Fx synes jeg det er super interessant, at danskerne elsker iværksættere og iværksætteri, men at kun ganske få kunne forestille sig at skabe en virksomhed selv. Det samme tror jeg gør sig gældende ift. tidens fokus på start-ups. Vi synes det ser vældig spændende ud og drømmer om det på samme måde som den store Lotto-gevinst: Vi gider virkelig godt vinde, men vi ved også godt at chancen er forsvindende lille. Til gengæld er der mange andre måde at deltage på.

Kvinder lyver mere og bedre end mænd – og det er en god ting!

Kvinder lyver mere og bedre end mænd – og det er en god ting!

Jeg har tidligere skrevet om, at det ikke nødvendigvis er mere viden, der er brug for, at de tankevækkende oplevelser fx fører til andre erkendelser end viden - så på et event om behovet for flere kvinder i de danske bestyrelser var jeg særligt glad for dagens mest polemiske indlæg med overskriften: “Kvinder lyver mere og bedre end mænd - og det er en god ting".

Flere kvinder i bestyrelser

Flere kvinder i bestyrelser

Bare lige for at foregribe den oftest forekommende kommentar, når jeg taler eller skriver om kvinder og bestyrelser: “Jojo, men I skal jo ikke ind, bare fordi I er kvinder”. Og nej, selvfølgelig skal vi ikke det. Vi skal ind fordi vi er sindssygt dygtige. Fordi vi har en hel masse at bidrage med, og fordi mangfoldighed skaber resultater. Og uanset hvordan vi vender og drejer det, er det stadig ikke er mangfoldighed, der præger de danske bestyrelser. Simple as that.