Børn om ligeløn og ligestilling

Børn om ligeløn og ligestilling

Nu rodede jeg mig igen ud i en diskussion om kvinder i ledelse på LinkedIn. Og selvom jeg ikke flytter alfahannerne det mindste stykke i disse diskussioner, er der stadig grund til at tage dialogen, fordi det er vigtigt at vise de unge kvinder, at der er andre holdninger derude. Og når så ordene så ofte kommer til kort, elsker jeg at se disse to små film, der fortæller on ligestilling og forskellige syn på hhv. kvinder og mænd set med børnenes øjne.

Kvinder i bestyrelser - kvindernes eller virksomhedernes ansvar?

Kvinder i bestyrelser - kvindernes eller virksomhedernes ansvar?

McKinsey & Company & LeanIn.Org har netop udgivet Women In The Workplace 2018, som undersøger, hvor det ser ud med kvinder i ledelse på det amerikanske marked. Selve resultaterne er ikke imponerende, er en af konklusionerne relativt ny fra de kanter, og heldigvis er det også noget, som vi - iført den store ja-hat - ser et spirende fokus på i Danmark. Nemlig at virksomhederne skal være med til at løse opgaven.

Set fra ejerlederens perspektiv: Jeg skal udfordres - og så skal vi lære hinanden godt at kende

Set fra ejerlederens perspektiv: Jeg skal udfordres - og så skal vi lære hinanden godt at kende

Virksomheden blev stiftet i 1972 i Mariager af Aage Vestergaard Larsen, og i dag har hans datter Gitte Buk Larsen overtaget rollen som ejerleder og bestyrelsesformand, samtidig med at hun også bestrider en rolle som Business Development and Marketing Director. Better Board har været på besøg hos Gitte for at spørge til hendes arbejde med den professionelle bestyrelse, og hun bekræfter i høj grad de ting, Gitte Kirkegaard fra Logitrans også fortæller om den værdi, ejerlederen får ud af at etablere en professionel bestyrelse.

Om kvinder i ledelse - betragtninger fra en klog kronprinsesse

Om kvinder i ledelse - betragtninger fra en klog kronprinsesse

Jeg har tidligere harceleret over, at vi taler så meget om mod. At kvinder skal udvise mere mod, og så sker det magiske, at vejen er banet til bestyrelserne. Så er det sidste forhindring skubbet af vejen. Og det er jo noget vrøvl. Men Kronprinsessen siger det så fint: Det handler om tillid. Og så er vi pludselig flere om at skabe de gode løsninger. Jeg er fan. Af tillid, af fælles ansvar - og af Mary.

Om kvoter og hysteriske kællinger

Om kvoter og hysteriske kællinger

Trak vejret helt ned i maven, lavede et enkelt tweet og valgte at sove på det. Ligestillingsministerens storstilede indsats for at få flere kvinder i de øverste ledelseslag. Som indtil videre består af at dele 10 inspirationscases. Som er nok så fine, men at tænke at de er decideret adfærdsændrende er nok at stile for højt. 24 timer senere var jeg stadig lettere oprevet, så jeg sendte et debatindlæg afsted til Børsen. Det kan du læse her.

User Experience som strategisk forretningsudvikling

User Experience som strategisk forretningsudvikling

Hvert år i november inviteret Boye & Company til en stor konference inden for Digital Leadership. Dette års konference har titlen “Creating together“, og jeg er inviteret som moderator af User Experience-sporet. I den forbindelse snakkede jeg med Boye & Company om den udvikling, jeg ser inden for user experience. For user experience er så meget mere end brugervenlige digitale produkter og services. User Experience er et værktøj, der skal bruges strategisk til forretningsudvikling og differentierede kundeoplevelser.